Textile Research Centre

De Stichting Textile Research Centre (TRC) is in 1991 opgericht met het specifieke doel om de studie en presentatie te stimuleren van textiel en kleding in verhouding tot de identiteit van de producent en gebruiker. Verder is het TRC gericht op de techniek van pre-industrieel textiel. Vanaf september 2009 is het TRC ondergebracht in een pand langs de Hogewoerd, no. 164, in Leiden.

Sinds 1991 heeft het TRC een collectie verzameld van kleding en accessoires vanuit de gehele wereld, letterlijk vanaf de Andes in Zuid-Amerika, via het eiland Zanzibar langs de oostkust van Afrika, tot Japan. De collectie omvat meer dan 8000 
voorwerpen en is zeer sterk voor wat betreft het Midden-Oosten. De collectie wordt gebruikt voor onderzoek, onderwijs, tentoonstellingen en publicaties. Lezingen worden verzorgd voor school- en andere groepen, en verder wordt er samengewerkt met de Universiteit Leiden en netwerken in het diplomatieke verkeer.

Charity Events heeft verschillende werkzaamheden verricht voor het Textile Research Centre waaronder: het leggen van contact met Qatar Museum Authority in het kader van een mogelijke samenwerking en het helpen opbouwen van een Textile Research Centre in Qatar. Daarnaast is er contact gelegd met een toonaangevend Brits magazine op het gebied van Textile. Charity Events heeft meegewerkt aan het verbeteren van de website www.trc-leiden.nl, en er is een Facebook account aangemaakt en regelmatig voorzien van nieuws. Actief geholpen bij het opzetten van diverse expostities en het organiseren van open dagen.  En we hebben contact gelegd met het nederlandse bedrijfsleven. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd tussen januari 2013 en januari 2014.

TRC