Opening Primadomus in Spanje

stichtingaapOp 24 november 2009 opende Primadomus, permanent opvangtehuis voor apen, haar Spaanse deuren. De officiele opening is – in aanwezigheid van een groot aantal genodigden uit Nederland, Spanje en andere Europese landen – verricht door de bekende en inspirerende natuurbeschermster Dr. Jane Goodall. Charity Events is aangetrokken deze feestelijke dag te organiseren.

Na 10 jaar is het Stichting AAP gelukt een permanente opvang voor chimpansees te realiseren in Villena in Zuid Spanje. Een ideale plek voor dieren voor wie in dierentuinen en -parken geen herplaatsmogelijkheid is. Primadomus ligt aan de voet van de ‘Sierra de Salinas’, op een locatie die zich uitermate goed leent voor de huisvesting van apen. Bovendien kan een groot deel van het terrein beschermd natuurgebied blijven. Met de bouw van Primadomus is een langgekoesterde wens voor AAP in vervulling gegaan.

De bouw van Primadomus is klaar. Achille, Anna, Babsie, Bob, Donkey, Peggy, Patrick, Prudence, Sita en Wilma zijn de eerste bewoners. Sinds een paar weken wonen deze chimpansees in het zonnige Spanje. De officiele opening heeft op 24 november plaatsgevonden.

Zie ook: http://www.aap.nl/primadomus-spanje.html