Jonge hartpatiënten toeren in Rolls Royces

Zo’n 60 hartpatiënten tussen de 6 en 18 jaar hebben zondag 25 mei 2008 genoten van een bijzondere tocht in een Rolls Royce of Bentley. Met deze dag trakteren Jump (het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting) en Mascotte (Vereniging van Rolls-Royce & Bentley-eigenaren) de jonge hartpatiënten op een verwendag met verschillende activiteiten in de regio Leiden.

Reis door het hart
De dag begint met een rondleiding in CORPUS, het nieuwe belevingscentrum rond het menselijk lichaam. De hartpatiënten hebben hier onder andere een reis door het hart gemaakt. Vervolgens heeft de stoet Rolls Royces & Bentleys onder politiebegeleiding een tocht door Leiden gemaakt om voor een uitgebreide lunch te stoppen bij Sligro. Na de lunch ging de tocht verder naar Noordwijk voor een rondleiding in Space Expo.

25.000 jonge hartpatiënten in Nederland
Er zijn in Nederland ongeveer 25.000 kinderen en jongeren onder de 18 jaar met een aangeboren hartafwijking. Ieder jaar komen daar zo’n 1.300 nieuwe hartpatiëntjes bij. De overlevingskansen van kinderen met aangeboren hart- en vaatziekten zijn de afgelopen veertig jaar aanzienlijk verbeterd. Toch kan niet elk kind optimaal worden geholpen. Veel jonge hartpatiënten hebben snel last van moeheid en kortademigheid doordat het hart te weinig zuurstof door het bloed pompt. Ook moeten ze vaak naar het ziekenhuis, voor controle of voor een operatie en zijn dus vaker afwezig van school.Jump draagt graag bij aan de kwaliteit van leven en zorg voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

rotarycluboldtimer2         rotarycluboldtimer1

Zie ook: https://www.hartstichting.nl/

 

logo-nederlandse-hartstichting