Media

Kamermuziekconcert 14 november 2015

WolfgangKeller

RTL4-programma Hallo-Holland

Afgelopen 15 en 16 april 2015 was Charity Events te zien in het RTL4-programma Hallo-Holland.
In het programma wordt er elke week aandacht besteed aan wonen, werken en leven in mooie omgevingen van Nederland.
Tijdens onderstaande aflevering bezocht RTL4 Den Haag, Wassenaar en Leiden.
(Charity Events is te zien op 16:19, Leiden vanaf 13:53)

Muurgedicht

Leidse studenten schenken muurgedicht aan stad

Leiden, 3 september 2014

Op 11 september om 17:30 schenkt studentengezelschap Faust een muurgedicht aan de stad Leiden.
Omdat een gedicht van Johan Wolfgang von Goethe nog ontbrak in de indrukwekkende verzameling muurgedichten, is er gekozen voor zijn gedicht ‘Natur und Kunst’.
Het gedicht in de Veerstraat ligt precies op de Singelparkroute en is zodoende de uitdrukking van een uitzonderlijke samenwerking tussen de leden van Faust, inwoners van Leiden en de stichting Tegen-Beeld.P1040962 (1)

‘De muurgedichten zijn een typisch Leids fenomeen. Tussen deze gerenommeerde dichters, kan Goethe natuurlijk niet ontbreken,’ aldus Erik Soelaksana van studentengezelschap Faust, dat haar naam aan één van Goethes bekendste werken ontleent. Daarom schenkt het gezelschap van studentenvereniging Augustinus een gedicht van Goethe aan de stad: ‘Als blijvend geschenk en eerbetoon aan de stad Leiden en haar inwoners, ter ere van ons 20-jarig bestaan.’

Omdat de studenten graag iets blijvends willen schenken, vroegen ze burgemeester Lenferink waar de stad behoefte aan had. Een gedicht langs de Singelparkroute zou een prachtige aanwinst zijn, aldus de burgervader. Om dit te realiseren sloegen de studenten, Leidenaren en stichting Tegen-Beeld de handen in één en kozen ze voor Goethes bekendste gedicht ‘Natur und Kunst’. Wolfgang Keller, directeur van Charity Events en eigenaar van de beschikbaar gestelde muur, is altijd enthousiast
geweest over het initiatief om international vermaarde gedichten op Leidse panden te plaatsen en is daarom blij om nu een steentje bij te kunnen dragen.

Voor de feestelijke opening op 11 september worden de burgemeester van Leiden, de ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland, vertegenwoordigers van de universiteit, de gemeente en het Goethe Institut verwacht.

Leerbedrijf van het jaar 2014

Charity Events is dit jaar genomineerd voor het leerbedrijf 2014! Bekijk de beelden van alle genomineerde stagebedrijven, waaronder Charity Events (ID College Genomineerde leerbedrijven 2014 deel 2, minuut: 2:35)

RTL 4

Via de onderstaande fragmenten kunt u uitzendingen bekijken van het programma City News, dat recent op RTL 4 werd uitgezonden. In dit programma zijn fragmenten te zien waar Charity Events in beeld komt.